POTREBNO JE :
- BISKVIT :
- 50 gr bele čokolade
- 125 gr margarina
- 80 gr šećera
- 2 jaja
- vanil šećer
- 150 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 gr borovnica ( može iz kompota )
- 25 gr. oguljenih i mlevenih badema
- KREMA:
- želatina fix- 2 kesice
- 250 gr. svežeg posnog sira
- 50 gr. šećera
- 250 ml soka od borovnice
- 200 ml slatke pavlake
- sitno naseckati čokoladu
- margarin dobro izraditi sa šećerom i vanilom
- umešati jaja, postepeno dodavajući
- pomešati brašno s praškom i dodati smesi
- na kraju umešati čokoladu
- veličina kalupa okruglog je 26 cm
- sipati testo u kalup a gore rasporediti borovnice
- peći 35 min u rerni zagrejanoj na 180 C stepeni
- Krema :
- ulupati pavlaku -šlag
- pomešati sir, šećer, sok
- u smesu sipati želatinu , neprestano mešati dok se smesa nepočne stvrdnjavati
- u smesu pažljivo umešati šlag
- kremu od svežeg sira rasporediti po torti- kolaču
- držati u frižideru najmanje 3 h
- Ukrasiti otopljenom belom čokoladom (čokolada, malo ulja i vode -otopiti na vatri : kada se malo prohladi rasporediti u obliku mrlja )
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !