Sanjine istarske fritule s jabukama i jogurtom.
Potrebno je :
- 2 jaja
- 1-2 kašike šećera
- naribana korica jednog limuna
- naribana jedna jabuka
- 1 čaša (200 g) čvrstog jogurta
- 1 kesica praška za pecivo (12 g)
- 50 g grožđica
- malo cimeta
- 1 kašičica ruma
- 300 g brašna (glatko)
- 1 l ulja za prženje
- kristal šećer za posipanje pomešan sa malo šećera u prahu
- jaja i šećer penasto umutiti
- dodati jogurt, naribanu jabuku, koricu limuna, grožđice ,cimet a na kraju lagano umešati brašno i prašak za pecivo
- ulje zagrejati da bude vrelo ali ne prejako -to je veoma važno jer fritule nisu lepe ako se brzo ispeku
- najbolje je peći u manjoj posudi s puno ulja (1 l) , fritule treba da plivivaju u ulju a peku se 7-8 min
- s dve kašičice uzimati testo; -jednom kašičicom uzeti testo a sa drugom gurati u ulje
- u toku pečenja važno je kašikom neprestano okretati fritule
- pečene fritule odmah stavljati u šećer
- Najlepše su kada su meke izvana a spužvaste, šupljikave iznutra !
Interesting Article. Hoping that you will continue posting an article having a useful information. Restoran Đakovo
OdgovoriIzbrišiOdlican recept 🙂
OdgovoriIzbriši