9. ožu 2013.

STARI HLEB U KALUPU


        Od starog hleba obično pravimo prženice ili tost. Ovo je nešto malo drugačije a jednostavno i poznato.


POTREBNO JE :
  • 500 g starog hleba
  • 4 dcl mleka
  • 3 jajeta
  • sitno narezane slanine ( 50 g )
  • 1 sitno narezana paprika
  • glavica crvenog luka
  • peršunov list i začini za povrće
PRIPREMA :
  • hleb narezati na kockice i zaliti mlekom da se natopi
  • luk narezati na kockice, malo upržiti i dodati seckanu slaninu i crvenu papriku -još nekoliko minuta pržiti
  • dodati oceđen stari hleb , seckani peršun ,začine; malo ga izmešati , može i mikserom i dodati jaja
  • kalup namazati margarinom i sipati smesu : gore narazati nekoliko listića margarina
  • peći u pećnici na temperaturi od 180 C stepeni - 40 min.
  • hleb će malo porasti i kada porumeni izvaditi ga
  • sačekati 10-15 min i izručiti 
  • Može se poslužiti  kao toplo a i kao hladno jelo ili prilog pečenoj piletini !
                                                                           Prijatno !





2 komentara:

  1. Torte po porudžbini Slađana10. ožujka 2013. u 01:29

    Ovo mi se čini ukusno, a brzo se pravi. Moraću probati. Od Rade recept je uvek dobar. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ! Varijanta s pilećom jetricom umesto slanine i paprike je isto jako dobra !

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posetili ovaj blog !