Saveti za dobre palačinke :
- u testo prije pečenja palačinki dobro je dodati 20-25 g maslaca, na tri šolje brašna
- soli i šećera staviti samo malo ; ako se pretera testo će postati " teško"
- ako dodamo malo soli u vodu za palačinke neće biti grudvica
- pažljivo odabrati brašno, najbolje pola glatko pola oštro
- mineralna voda je gotovo obavezna
- omjer jaja i brašna je približno ; na 2 jajeta koristi se 200-300 g brašna
- palačinke su " žilave " ako ima previše jaja
- redosled dodavanja ; jaja, mleko, brašno, mineralna voda
- palačinke uvek lagano mutiti mikserom, nikako štapnim mikserom ili velikom brzinom
- palačinke se peku na jako zagrejanoj tavi s minimalnom količinom ulja, masnoća osigurava punoću okusa
- najbolje je napraviti smesu za palačinke i ostaviti da malo odstoji
- Imate li vi recept za lepe palačinke ?
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !