Jednostavan recept koji će vam otkriti novi okus svinjskog mesa. Ako ne volite svinjenitinu, možete na isti način pripremiti govedinu !
POTREBNO JE :
- 500 g svinjetine za šnicle
- 80 g suve slanine
- glavica crnog luka
- nekoliko čena belog luka
- kuvani paradajz ( 40 g )
- mešavina začina, biber
- 1 kašika jestivog škroba ili brašna
- šnicle izlupati , s jedne strane začiniti mešavinom začina i staviti u brašno a sa druge strane posipati sitno narezan beli luk
- u posudi dinstati na vrućem ulju sitno narezani crveni luk i narezanu slaninu
- kada je luk gotov staviti šnicle prvo na brašnjavu stranu da se zapeku
- poredati šnicle u vatrostalnu posudu, preliti ostatkom masnoće od pečenja, dosipati vode , poklopiti poklopcem ili aluminijskom folijom i staviti u pećnicu
- peći na 200 C stepeni 40 min
- izvaditi iz pećnice, nasipati paradajz, malo bibera , šećera ; a u čaši s malo vode razmutiti brašno i sve zajedno usipati na šnicle
- vratiti u pećnicu i peći još 15-20 min
Poslužiti uz pirinač, krompir ili uz ovaj recept - Stari hleb u kalupu
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !