POTREBNO JE :
Za testo :
- 140 g svinjske masti
- 2 dcl vode
- 250 g brašna
- 6-8 jaja ( zavisi od veličine jajeta )
- 0, 5 l mleka
- 2 dcl vode
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 6 kašika brašna (
- vanil šećer , korica limuna
PRIPREMA :
- mast i vodu pomešati i kuvati da provri; dodati brašno, izmešati i ostaviti da se dobro ohladi
- kada se brašno ohladilo umešati jedno po jedno jaje i svako jaje posebno dobro izraditi to je jako važno, jer smesa ne sme biti retka a ni preterano gusta
- na papir za pečenje malom kašikom ili slastičarskom vrećicom vaditi krofne veličine oraha ( može i veće )
- pećnicu zagrejati na 220 st.C , smanjiti temperaturu na 200 st. C , staviti krofne, posle 15 min smanjiti temperaturu na 170 st.C i nastaviti peći još 30 min - pećnicu ne otvarati
- Krema :
- posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, dodati malo mleka i brašno
- mleko staviti da provri i umešati žumanca
- na kraju, u toplo dodati ulupana belanca
- umesto 6 kašika brašna može se dodati 4 kašike i prašak za puding od vanile i još 3 kašike šećera
- kada se krofne malo ohlade ( ne mnogo ) prerezati ih po sredini i filovati sa topliom kremom
- ovako radim da bi bile meke !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !