POTREBNO JE :
- 200 g sira gongonzola (plavi danski sir)
- 200 g svežeg sira
- 200 g krem sira
- 2 male čašice šerija
- na vrh kašike bibera
- 25 g seckanih pistacija
- 100 g oraha
- po 100 g crnog i belog grožđa
- sir gongonzolu propasirati i umutiti zajedno sa svežim sirom, šerijem, krem sirom, biberom u vidu krema
- kalup oblika venca obložiti što ravnije providrnom folijom , rasporediti pistacije i odozgo staviti polovinu sira
- zatim umetnuti polovine oraha i premazati s drugim slojem sira
- sir dobro stisnuti , prekriti folijom, odozgo staviti teži predmet i ostaviti 2-3 sata na hladno
- kada se sir dobro ohladio izručiti na tanjur i ukrasiti grožđem i pistacijem
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !