Sarma s povrćem, pirinčom i semenkama ! Za dobru sarmu potreban je i dobar kupus !
POTREBNO JE :
- Srednje veličine, glavica kiselog kupusa
- 150 g pirinča
- 1 veći praziluk
- 1 glavica crvenog luka i čen belog luka
- 2 mrkve
- celer srednje veličine
- malo naribanog đumbira
- 50 g mlevenog, slanog kikirikija
- 50 g mlevenih semenki suncokreta
- 1 kašičica aleve paprike
- ulje, brašno
- začin od povrća, sitni crni ili beli biber i biber u zrnu
- list lovora
PRIPREMA :
- listove kupusa isprati u vodi i ocediditi
- mrkvu i celer očistiti i narezati na kockice
- pirinač oprati u vodi i zajedno s očišćenom mrkvom i celerom skuvati do pola ( 10 min kuvati )
- praziluk, crveni luk, i beli luk narezati sitno i nekoliko minuta pržiti na malo ulja
- dodati oceđeni pirinač s mrkvom i celerom, malo đumbira i začiniti uobičajenim začinima i sitnim biberom
- na kraju umešati mleveni kikiriki i suncokret
- malom kašičicom nadevati listove kupusa, lepše su manje sarmice
- sarme poredati u posudu s poklopcem, preliti vodom do vrha dodati biber u zrnu , lovor i peći u pećnici 1 h 30 min na temperaturi od 200 C stepeni
- kada je kupus dovoljno kuvan izvaditi posudu iz pećnice i zaliti zaprškom od ulja, aleve paprike i brašna
- vratiti posudu sa sarmom i još malo zapeći u rerni
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !