Sastojci:
50g secera, 20g margarina, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone, 200g brasna
Makom kolac:
100g secera, 3 jaja, 2 kasike vode, 3 kasike ulja, 60g brasna, 50g maka, pola praska za pecivo
Krem:
1l mleka, 3 vanilin pudinga, 200-250g secera, 250g margarina
Priprema:
Na vatri rastopiti margarin sa medom i secerom, dodati jaje i sodu bikarbonu. Skinuti sa vatre i dodati brasno. Zamesiti testo (ako je potrebno dodati jos malo brasna), podeliti ga na dva dela, razvaljati u kore velicine pleha (djuvec tepsija 25*32cm) i ispeci na prevrnutim plehu (peci na pek papiru).
Makom kolac:
Mutiti jaja mikserom 1 minut, polako usuti secer i mutiti jos 1 minut, dodajte vodu i ulje, mutiti jos 2minuta. Izmesati brasno sa makom i praskom za pecivo, pa lagano varjacom umesati u jaja. Peci u djuvec tepsiji.
Krem:
Skuvati puding, a kada se malo prohladi dodati ulupani margarin, kasiku po kasiku i dobro izmutiti mikserom.
Slagati : medena kora - pola krema - makom kolac - pola krema - medena kora - posuti secerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !