POTREBNO JE :
- Za biskvit :
- 6 jaja
- 6 kašika vruće vode
- 280 g šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 200 g brašna
- 100 g jestivog škroba
- 1 kesica praška za pecivo
- Nadev :
- 700 g crvenih ribizli
- 1 l slatke pavlake
- 4 kesice želatine fiks
- 220 g šećera u prahu
- penasto umutiti jaja , dodati kašiku po kašiku vode
- pomešati šećer i vanil šećer, dodati brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo
- biskvit uliti u lim obložen papirom za pečenje i poravnati
- peći na u zagrejanoj pećnici na 200 C stepeni, smanjiti temperaturu na 180 C stepeni - 10-15 min
- odmah nakon pečenja biskvit istresti na papir za pečenje predhodno posipan šećerom
- papir na kojem se biskvit pekao pažljivo odvojiti i ostaviti da se ohladi
- Nadev :
- Ribizle očistiti od peteljki, oprati, ocediti
- napraviti pire štapnim mikserom ili protisnuti kroz sito
- u pire od ribizla umešati 2 kesice želatine i mešati dok ne postane čvrsto
- od slatke pavlake i 2 kesice želatine ulupati čvrst šlag, tek na kraju dodati šećer i vanilu
- dve trećine šlaga umešati u pire od ribizli
- biskvit prerezati
- polovicu premazati sa smesom šlaga i ribizli, prekriti drugom polovinom biskvita i premazati ostatkom šlaga
- ostaviti 3 h u frižider
- izrezane kocke ukrasiti naribanom čokoladom i ribizlama
- Mere se mogu prepoloviti ali tada koristiti lim 30 x 40 cm
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !