POTREBNO JE :
- 1 kg brašna
- 4 dcl mleka + 1 dcl za kvasac
- 40 gr svežeg kvasca
- 1, 5 dcl ulja
- 5 jaja
- 2 pune kašike šećera i malo soli
- 2 pune kašike kajmaka
- vanil šećer, korica limuna
PRIPREMA :
- u 1 dcl toplog mleka staviti kvasac da nadođe
- odvojita žumanca od belanjaka
- kada kvasac nadođe zamesiti testo s preostalim toplim mlekom, dodati ulje, umućena žumanca, šećer, koricu limuna i kajmak
- belanca ulupati u čvrst sneg i na kraju dodati u testo i lepo umešati
- pokrti testo i ostaviti na toplo mesto da raste 1 sat
- još jednom premesiti i ostaviti 15 min da raste
- radnu površinu posipati brašnom i izručiti testo, razviti na 1-2 cm debljine i kalupom vaditi krofne
- opet prekriti ove nepečene krofne i ostaviti da rastu 15 min na toplom mestu
- krofne se peku u puno ulja , ulje mora biti jako zagrejano ali ne i previše ,
- prvo se u toplo ulje stavi strana što je gore, obavezno poklopiti, kada se okrene na drugu stranu, poklopac dignuti
- krofne se brzo peku i zato ulje ne sme biti pregrejano
- pečene krofne staviti na papir da se ocede
- posipati prah šećerom
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !