POTREBNO JE :
- 250 g badema
- 250 g maslaca ili margarina
- 250 g šećera
- 5 jaja
- korica limuna
- 200 g brašna
- 2 kašikice praška za pecivo
- 2 kašikice cimeta
- 1 kašika kakaa
- Za preliv :
- 2 belanca
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašiku limunovog soka
- malo crvene boje za kolače i perlica za ukras
- bademe preliti vrelom vodom, oguliti, osušiti i samleti
- penasto umutiti maslac ili margarin i postepeno uz stalno mešanje dodati šećer
- dodati 3 cela jajeta (jedno po jedno ) 2 žumanceta i limunov sok
- na kraju dodati brašno s umešanim praškom za pecivo
- papir za pečenje na pleh
- trećinu pleha premazati trećinom smese a ostatak smese prepoloviti
- u jednu polovinu testa umutiti sa cimetom a drugu sa kakaom
- sa svakim delom testa premazati deo pleha
- peći u već zagrejanoj pećnici na 180 C stepeni oko 25 do 30 min
- ostaviti da se ohladi i kalupom vaditi polumesece sa tri varijante okusa ; limun, cimet kakao
- Ulupati dva belanca u čvrstu penu i mešajući lagano dodati šećer u prahu , boju
- polumesece premazati ovom glazurom i ukrasiti
- Napomena : da bi polumeseci duže ostali sveži u kutuju kojoj se čuvaju staviti jednu jabuku
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !