Dobro poznati recept za medeno srce ali malo drugačije urađen ! Đumbir i domaći pekmez od crnog mirisnog grožđa daje posebnu aromu !
POTREBNO JE :
- Mera za kolač je ; čaša 2 dcl
- 1 čaša vode
- 2 čaše brašna
- 1, 5 čaše šećera
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašikica sode bikarbone
- 1, 5 kašikice cimeta
- malo naribanog đumbira ili đumbir u prahu
- vanil šećer
- pola kašikice muškatnog oraščića
- korica limuna
- pekmez od crnog grožđa
- 100 g tamne čokolade
- 100 g posnog margarina
- kalup veličine 32 x 20 cm
- sve sastojke sem pekmeza, čokolade i margarina pomešati i mutiti pet minuta
- pećnicu zagrejati na 200 st C
- lim namazati , posipati brašnom i sipati polovinu smese
- peći 10 min i izvaditi iz pećnice, namazati pekmezom i preliti ostatkom smese
- vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min- pred kraj smanjiti temperaturu na 180 st C
- ohlađen kolač preliti čokoladnom glazurom : čokoladu , margarin 1 kašiku vode otopiti u posudi iznad pare
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !