POTREBNO JE :
- Za palačinke :
- 2 dela pšeničnog brašna, 1 deo kukuruznog brašna
- začini - sol kurkuma a može i kurry- dodaje se vrlo malo jer ti začini imaju intenzivam miris i okus
- 1 : 1 mineralna voda i obična voda
- malo sode bikarbone
- poriluk
- Nadev :
- pirinač
- poriluk
- mrkva
- đumbir
- ulje ili margarin
- Preliv od bešamel sosa s mlekom ili vodom
- Sastojke za palačinke pomešati, dodati vodu, i na kraju sitno seckani poriluk. Smesa treba biti gušća. U tavi s vrlo malo masnoće ispeći palačinke
- Pirinač i na kockice izrezanu mrkvu skuvati u vodi, ocediti i isprati hladnom vodom
- na malo margarina nekoliko minuta dinstati poriluk, narezan na kolutove i malo naribanog đumbira
- dodati oceđeni pirinač i mrkvu i začiniti začinima po želji
- ove palačinke su lepe i kada se preliju bešamel sosom, uobičajen recept za bešamel : na putru upržiti malo brašna, zaliti mlekom dodati soli i miškatnog orašćića i skuvati gušći sos
- ili - iseckati dva čen belog luka, kratko ispržiti na malo ulja, dodati kašiku brašna i zaliti vodom
- skuvati gušći sos, dodati malo soli i nekoliko kapi alkoholnog octa
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !