10. ožu 2013.

KOH S VIŠNJAMA


Nema brže i jednostavnije poslastice od koha. Kada ste u dilemi čime da se zasladite, odvojite pola sata vremena i napravite ovaj voćni koh. Verujte pirinač i višnje se izvanredno slažu !
  • POTREBNO JE :
  • 150 g pirinča
  • 0,5 l mleka
  • 7 kašika šećera (može i više )
  • 4 jajeta
  • 100 g  margarina
  • višnje (približno 300 g )
  • vanila, cimet
  • PRIPREMA :
  • U mleku skuvati pirinač, dodati margarin, 3 kašike šećera, vanilu i žumanca (pirinač gusto skuvati )
  • posudu namazati margarinom i sipati pirinač
  • višnje skuvati sa šećerom i cimetom ; gušće ( dodati 1 kašikicu škrobnog brašna-gustina da se višnje brže zgusnu )
  • višnjama prekriti pirinač
  • belanca umutiti s 4 kašike šećera u čvrst sneg i staviti preko višanja
  • koh zapeći u rerni  na temperaturi od 150 C -20  min :  samo da porumeni !
                                                                Prijatno !




Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !