POTREBNO JE :
- 600 g. svežeg sira sa pavlakom
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 čen belog luka
- 2 prepune kašičice slatke aleve paprike
- 1 vez mladog luka vlasca
- 1 manja glavica crvenog luka
- 50 g. sirove šunke
- malo kima
- pakovanje od 10 režnjeva topivog sira
- 4 komada tvrdog sira
- Za ukras :
- veza mladog luka vlasca
- veza rotkvica
- mali paradajz
- sveži sir umutiti kao kremu i rasporediti ga u dve činije
- pomešati polovinu paradajza s izgnječenim belim lukom i paprikom i dodati u jednu polovinu sira
- u drugu polovinu sira dodati sitno naseckan mladi luk, naribanu glavicu crnog luka, sitno naseckanu šunku i kim
- za veliku rolnu :na providnoj foliji poredati 2 x 3 režnja sira u obliku pravougaone ploče
- neizmenično redati trećinu od svake vrste sira
- urolati i ostaviti na hladno- pre serviranja seći na režnjeve
- režnjeve sira (5 komada ) sastaviti neizmenično sa dve vrste svežeg sira i ostaviti na hladno mesto- pre serviranja iseći na trouglove a preostale režnjeve premazati krem sirom, urolati ih i vezati, peruškama mladog luka
- sir za topljenje (tvrdi sir ) prepoloviti vodoravno, puniti ga svežim sirom, sastaviti i izvana premazati s malo sira
- ukrasiti kolutovima rotkvica i ostaviti na hladno
- Pre serviranja sve vrste sireva lepo rasporediti na tanjir i ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !