18. ožu 2013.

PRINCES KROFNE KAO NEKADA


POTREBNO JE :

         Za testo :
  • 140 g svinjske masti
  • 2 dcl vode
  • 250 g brašna
  • 6-8 jaja ( zavisi od veličine jajeta )
        Krema :
  • 0, 5 l mleka
  • 2 dcl vode
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika brašna ( 
  • vanil šećer , korica limuna

PRIPREMA :

  • mast i vodu pomešati i kuvati da provri;   dodati brašno,  izmešati i ostaviti da se dobro ohladi
  • kada se brašno ohladilo umešati   jedno po jedno jaje  i svako jaje  posebno dobro izraditi  to je jako važno, jer smesa ne sme biti retka a ni preterano gusta
  • na papir za pečenje malom kašikom  ili  slastičarskom vrećicom  vaditi  krofne veličine oraha ( može i veće )
  • pećnicu zagrejati na 220 st.C ,  smanjiti temperaturu na 200 st. C , staviti krofne, posle 15 min smanjiti temperaturu na 170 st.C i nastaviti peći još 30 min - pećnicu ne otvarati
  • Krema :
  • posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, dodati malo mleka i brašno
  • mleko staviti da provri i umešati žumanca
  • na kraju, u toplo  dodati ulupana belanca
  • umesto 6 kašika brašna može se dodati 4  kašike i prašak za puding od vanile i još 3 kašike šećera
  • kada se krofne malo ohlade ( ne mnogo ) prerezati ih po sredini i  filovati sa topliom  kremom
  • ovako radim da bi bile meke !
                                                                      Prijatno  !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...