POTREBNO JE :
- 1 zelena tikvica
- manji celer
- 3-4 krompira
- 1 keleraba
- poriluk, 1 mala glavica crvenog luka
- pšenično i kukuruzno brašno ( 2 :1)
- malo đumbira i bibera u zrnu
- 2 kašike ulja i začini za supu
- kuvana , manja mrkva- za testo, taranu
- Povrće oljuštiti, oprati i narezati na kockice. Ovako pripremljeno povrće dinstati na ulju 5 min. a zatim dosipati vode ( otprilike 1 1/2 litre ) Odmah začiniti s kašikom začina
- U kuvanu čorbu ukuvati testo-taranu.
- tarana- zamesiti 1 šolju pšeničnog brašna i pola šolje kukuruznog brašna ili griza ( može i ispasirane kuvane mrkve ) s malo vode,soli i pola kašike ulja. Testo treba tvrdo zamesiti da se pomoću trenice lakše nariba u čorbu.
trenica. Mali kuhinjski ribež. Čudnovata alatka za ribanje svega i svačega bez koje ne može opstati niti jedna prava podunavska kuhinja, a i šire!
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !