POTREBNO JE :
- 500 g tankih kora za pitu
- 5-6 komada krompira
- 1 veća mrkva
- 50-100 g pirinča
- 15-20 listova mladog livadskog zelja ili 200 g špinata
- crveni i beli luk
- đumbir
- začini od povrća i beli biber, susam
- ulje
- krompir oljuštiti, oprati i narendati
- zelje prokuvati nekoliko minuta u kipućoj vodi a zatim ocediti i usitniti
- mrkvu oljuštiti i narezati na kockice
- pirinač oprati i staviti zajedno s mrkvom da se kuva u vodi desetak minuta, a pred kraj dodati malo naribanoga đumbira i začine. Pirinač i mrkvu nije potrebno isprati, pustiti da sva voda ispari
- crni luk jako sitno izrezati
- Slaganje kora :
- napraviti u čaši mešavinu ulja i vode u omeru 1:1- (50 ml ulja, 50 ml vode )
- jednu koru premazati mešavinom ulja, preko nje staviti drugu koru i nju premazati mešavinom ulja a zatim stavljati nadeve : s jednog kraja kore malo rendanog krompira, zatim malo zelja i narezanog luka, posipati začinima Na drugi , suprotni kraj kore staviti 3 kašike pirinča i mrkve.Preko nadeva staviti treću koru, premazati mešavinom ulja i umotavati prema sredini jedan i drugi kraj .
- ovaj postupak ponavljati s ostalim korama
- koliko kora umotavati , zavisi od debljine; ako nisu jako tanke može se uvijati po jedna ili dve kore
- tepsiju namazati uljem, poredati uvijene kore i još malo poprskati mešavinom ulja i vode, posipati susamom
- peći 20 min na 200 ¨C stepeni
- pečenu pitu poprskati s malo vode i prekriti
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !