17. tra 2013.

PROLETNA PITA S DVA NADEVA


POTREBNO JE :
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 5-6 komada krompira
  • 1 veća mrkva
  • 50-100 g pirinča
  • 15-20 listova mladog livadskog zelja ili 200 g špinata
  • crveni i beli luk
  • đumbir
  • začini od povrća i beli biber, susam
  • ulje
Priprema :
  • krompir oljuštiti, oprati i narendati
  • zelje prokuvati nekoliko minuta u kipućoj vodi a zatim ocediti i usitniti 
  • mrkvu oljuštiti i narezati na kockice
  • pirinač oprati i staviti zajedno s mrkvom da se kuva u vodi desetak minuta, a pred kraj dodati malo naribanoga đumbira i začine. Pirinač i mrkvu nije potrebno isprati, pustiti da sva voda ispari
  • crni luk jako sitno izrezati
  • Slaganje kora :
  • napraviti u čaši mešavinu ulja i vode u omeru 1:1- (50 ml ulja, 50 ml vode )
  • jednu koru premazati mešavinom ulja, preko nje staviti drugu koru i nju premazati mešavinom ulja a zatim stavljati nadeve : s jednog kraja kore  malo rendanog krompira, zatim malo zelja i narezanog  luka, posipati začinima  Na  drugi , suprotni kraj kore  staviti 3 kašike pirinča i mrkve.Preko nadeva staviti treću koru, premazati mešavinom ulja i umotavati prema sredini  jedan i drugi kraj .
  • ovaj postupak ponavljati s ostalim korama
  • koliko kora umotavati , zavisi od debljine; ako nisu jako tanke može se uvijati po jedna ili dve kore
  • tepsiju namazati uljem, poredati uvijene kore i još malo poprskati mešavinom ulja i vode, posipati susamom
  • peći 20 min na 200 ¨C stepeni
  • pečenu pitu poprskati s malo vode  i prekriti 

                                                 Prijatno !


                                                              

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !