Čaj od bazge, med od maslačka, domaća pereca !!! |
POTREBNO JE :
- Mera za tri perece :
- 100 g brašna ( 50 g običnog belog, 50 g raženog ili integralnog brašna )
- mala kašika suvog kvasca
- 5-6 kašika tople vode
- mala kašikica soli
- malo šećera
- kašikica sode bikarbone
- za posipanje susam, kim, mak.....
- u brašno dodati sol, šećer, suvi kvasac i s vodom zamesiti glatko testo ( malo će biti lepljivo )
- testo podeliti na tri dela, olikovati trake približno 40 cm i savijati perece ( Kolaž slika )
- u tanjur sipati pola čaše vode i kašikicu sode bikarbone, perece umočiti s obe strane u vodu i stavljati na dobro podmazan pleh ili na papir za pečenje
- odmah posipati susamom, kimom, krupnom soli ili već po želji
- ostaviti perece da rastu dok se pećnica ne ugreje ( 15 min )
- uključiti pečnicu na 220 ¨C stepeni, smanjiti na 200 C
- peći perece 15-20 min, da dobiju lepu tamniju boju
- Ako nisu posne , perece je lepo premazati žumancetom posle umakanja u vodu
- Poslužiti toplo !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !