" Istarski fuži " u baranjskoj ravnici !
POTREBNO JE :
- Za testo :
- 2 mrkve
- 200 g brašna (pšeničnog )
- 50 g kukuruznog brašna ili griza
- 1 kašika ulja , malo soli, voda
- Mrkvu oljuštiti , narezati na kockice i kuvati u malo vode da omekša. Protisnuti mrkvu kroz sito ili izraditi štapnim mikserom. U toplu mrkvu dodati kukuruzno brašno, sol, ulje i pšenično brašno.Zamesiti meko testo (ako je potrebno dodati vode ) i odmah ga tanko razvući. Testo rezati na trake širine 4 cm, prvo po dužini a zatim po širini , da se dobiju kvadrati 4 x 4cm. Preklopiti suprotne krajeve kvadrata jedan preko drugog i pritisnuti ih prstom da se ne razdvoje. Istarski fuži- http://www.coolinarika.com/recept/istarski-fuzi/
- U vreloj vodi s malo soli i ulja kuvati testo 5-6 min, ocediti i isprati hladnom vodom
- Umak :
- 1/2 kg mrkve
- 2 glavice crvenog luka
- 4 čena belog luka
- jedan praziluk
- 1 manja zelena tikvica (bundeva )
- 3 krompira
- celer
- malo đumbira i lista peršuna
- začini od povrća, biber
- 2 dcl kuvanog paradajza
- malo ulja
- Sve povrće oljuštiti, oprati i sitno narezati ili usitniti mikserom, staviti na toplo ulje i kuvati dolevajući postepeno vodu. Kada je povrće kuvano dodati začine, kuvani paradajz i još nekoliko minuta kuvati
- Ovim umakom preliti testo a po želji posipati posnim sirom !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !