POTREBNO JE :
- srednje veličine ,glavica kelja
- 400 g oljuštenih krompira
- 2 mrkve
- 6 kašika pirinča
- 1 praziluk, glavica belog luka
- ulje, sitna crvena paprika, začini
- glavicu kelja staviti u posudu s dosta vode, posoliti i kratko obariti , izvaditi iz vode, ocediti i odvojiti listove za sarmu , odstraniti zadebljanja korena
- krompir i mrkvu naribati, dodati naseckan praziluk , pirinač , 1,5 kašiku mešavine začina i biber
- na svaki list stavljati jednu kašičicu nadeva i umotavati sarmu
- sarme poredati u vatrostalnu ili zemljanu posudu, narezati belog luka , zaliti sa dosta vode, poklopiti ili staviti alu foliju i peći u pećnici na 200 C stepeni 1 h i 30 min
- pred kraj izvaditi iz pećnice i zaliti sarme s 2 dcl vode pomešane sa 1 kašikom brašna i 1 kašičicom sitne crvene paprike i vrati još malo zapeći
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !