15. tra 2013.

SARMA OD LIVADSKOG ZELJA

       U prirodi su svi minerali i vitamini koji nam  mogu zatrebati, samo trebamo  znati gde da ih tražimo !


POTREBNO JE :
  • 30-40 listova zelja
  • 100-150 g pirinča
  • 1 tikvica
  • paradajz ili 3 kašike kuvanog paradajza
  • glavica crvenog luka
  • nekoliko čena belog luka
  • malo ulja
  • začini, malo škrobnog brašna i limun
Priprema :
  • Listovima zelja odstraniti peteljke, i potopiti u kipuću vodu 2 min, samo da malo omekane i izgube gorčinu ; ocediti i ostaviti da se hlade
  • luk sitno narezati i kratko  na ulju dinstati ; dodati naribanu tikvicu i pirinač pa sve zajedno desetak minuta dinstati ; dolevati pomalo vode i stalno mešati
  • kada je pirinač do polovine kuvan, dodati paradajz i ostaviti da se hladi
  • na svaki list zelja stavljati kašičicu nadeva i umotavati sarmice
  • na dno lonaca  nasipati malo ulja i poredati sarme ,zaliti vodom ili kockom za supu od povrća, narezati malo belog luka
  • pritisnuti sarme manjim poklopcom ili tanjurom i na maloj temperaturi kuvati 45 min
  • pred kraj razmutiti gustin (škrob ) u malo vode i sipati u sarmu
  • poslužiti uz limun



LIVADSKO ZELJE






Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !