9. lis 2014.

Šnicle u kari (curry ) umaku

Šnicle u curry umaku

Potrebno je:

  • 500 g svinjetine ili junetine od buta
  • 2 glavice crvenog luka
  • nekoliko čena belog luka
  • 1 kašičica začina curry
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica sveže naribanog džumbira
  • polovina naribane jabuke
  • 1 kocka goveđe supe
  • brašno, sol, biber
  •  list peršuna, malo ružmarina
  • vrhnje za kuhanje ili po želji dodati nekoliko kašika kiselog vrhnja
  • ulje
  •  200 g pirinača
Priprema :

  • meso izrezati na tanke šnicle 
  • izlupati  tučkom za meso, malo posoliti i natrljati belim lukom
  • svaku šniclu uvaljati s obe strane  u brašno, a zatim kratko propržiti na vrelom ulju i ostaviti na tanjur
  • u ulje od prženja,  na kockice narezati crveni luk, kratko pržiti, dodati beli luk a zatim začine
  •  kocku za supu otopiti u 4 dl vode , vratiti šnicle u šerpu, preliti supom
  •  dinstati na tihoj vatri još oko 30-40 min (ako je potrebno doliti još malo vode)
  • pred kraj dodati 1 dl  vrhnja za kuvanje ili kiselo vrhnje
  • pirinač skuvati , procediti i  isprati vodom 
  •  sitno isečen crveni luk ispržiti na malo ulja , dodati pirinač , kašičicu suvog začina od povrća


Šnicle u curry umaku


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !