Šnicle u kari (curry ) umaku
|
Šnicle u curry umaku |
Potrebno je:
- 500 g svinjetine ili junetine od buta
- 2 glavice crvenog luka
- nekoliko čena belog luka
- 1 kašičica začina curry
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica sveže naribanog džumbira
- polovina naribane jabuke
- 1 kocka goveđe supe
- brašno, sol, biber
- list peršuna, malo ružmarina
- vrhnje za kuhanje ili po želji dodati nekoliko kašika kiselog vrhnja
- ulje
- 200 g pirinača
Priprema :
- meso izrezati na tanke šnicle
- izlupati tučkom za meso, malo posoliti i natrljati belim lukom
- svaku šniclu uvaljati s obe strane u brašno, a zatim kratko propržiti na vrelom ulju i ostaviti na tanjur
- u ulje od prženja, na kockice narezati crveni luk, kratko pržiti, dodati beli luk a zatim začine
- kocku za supu otopiti u 4 dl vode , vratiti šnicle u šerpu, preliti supom
- dinstati na tihoj vatri još oko 30-40 min (ako je potrebno doliti još malo vode)
- pred kraj dodati 1 dl vrhnja za kuvanje ili kiselo vrhnje
- pirinač skuvati , procediti i isprati vodom
- sitno isečen crveni luk ispržiti na malo ulja , dodati pirinač , kašičicu suvog začina od povrća
|
Šnicle u curry umaku |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !