18. lis 2014.

Bundeva s pirinčom

Bundeva s pirinčom





Potrebno je
  • 250 g pirinča (arborio )
  • 500 g oljuštene žute bundeve (turkinja , hokaido, .... sl.)
  • kocka goveđe supe
  • 100 g krem sira ( ABC- sa šunkom)
  • 100 g pršuta
  • 1 manji crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • nekoliko listova kadulje
  • malo čili paprike, sol
  • ulje ili maslac 
Priprema :
  • bundevu  400 g narezati na kocke, i kuvati u 1 1/2 l  vode oko 30 min. (ostatak bundeve narezati na male kockice i ostaviti sa strane)
  • u vodu dodati jednu ili dve kocke za supu
  • kuvanu bundevu procediti, propasirati a vodu sačuvati za kuvanje pirinča
  • na malo maslaca ili ulja, kratko proprziti  listove kadulje i čitave čenove belog luka, kada se počne lepo osećati njihov miris   treba ih izvaditi  napolje
  • u aromatizirani maslac, iseći crveni luk ,  dodati pirinač i pržiti par minuta , neprestano mešati
  • postepeno dolevati vodu u kojoj se kuvala bundeva   
  •  i dalje neprestano mešati i kuvati na laganoj vatri dok tekućina ne ispari
  • pred kraj, kada je pirinač kuvan umešati pire od bundeve , sir i  izrezani pršut
  • kuvati još 5-6 minuta a zatim poklopiti i ostaviti da se svi sastojci lepo ujednače
  • Ostatak sitno narezanih kockica bundeve, posoliti i  pržiti na vrelom ulju zajedno s malo kadulje i  čili paprike 
  • poslužiti pirinač s kockama pržene bundeve 


Rižoto s bundevom



Bundeva s pirinčom



.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !