Bundeva s pirinčom
|
Bundeva s pirinčom |
Potrebno je
- 250 g pirinča (arborio )
- 500 g oljuštene žute bundeve (turkinja , hokaido, .... sl.)
- kocka goveđe supe
- 100 g krem sira ( ABC- sa šunkom)
- 100 g pršuta
- 1 manji crveni luk
- 3 čena belog luka
- nekoliko listova kadulje
- malo čili paprike, sol
- ulje ili maslac
Priprema :
- bundevu 400 g narezati na kocke, i kuvati u 1 1/2 l vode oko 30 min. (ostatak bundeve narezati na male kockice i ostaviti sa strane)
- u vodu dodati jednu ili dve kocke za supu
- kuvanu bundevu procediti, propasirati a vodu sačuvati za kuvanje pirinča
- na malo maslaca ili ulja, kratko proprziti listove kadulje i čitave čenove belog luka, kada se počne lepo osećati njihov miris treba ih izvaditi napolje
- u aromatizirani maslac, iseći crveni luk , dodati pirinač i pržiti par minuta , neprestano mešati
- postepeno dolevati vodu u kojoj se kuvala bundeva
- i dalje neprestano mešati i kuvati na laganoj vatri dok tekućina ne ispari
- pred kraj, kada je pirinač kuvan umešati pire od bundeve , sir i izrezani pršut
- kuvati još 5-6 minuta a zatim poklopiti i ostaviti da se svi sastojci lepo ujednače
- Ostatak sitno narezanih kockica bundeve, posoliti i pržiti na vrelom ulju zajedno s malo kadulje i čili paprike
- poslužiti pirinač s kockama pržene bundeve
|
Rižoto s bundevom |
|
Bundeva s pirinčom |
.
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !