Potrebno je:
- 100 g kokos brašna
- 150 g pšeničnog brašna
- 100 g šećera + 100 g šećera za karamel
- 3 veće jabuke naribane najsitnije ili samlevene u blenderu
- 150 g zobenih pahuljica
- 50 g margarina sobne temperatire
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- vanil šećer
- 2 dl mleka
- Umešati kokos, zobene pahuljice, šećer,margarin vanilu a zatim dodati brašno, prašak za pesivo, sodu bikarbonu i jabuke
- Sve sastojke ravnomerno umesiti , lepo sjediniti i ostaviti frižider oko 1 h
- rukama formirati kuglice, ređati na papir za pečenje , ostavljati razmak
- peći 10 minuta na 180 ° C
- Karamel :
- šećer staviti u tavu i zagrevati ga, mešajući na manjoj temperatiri dok se ne otopi i ne dobije zlatnu boju (paziti da se ne preprži)
- dodati mleko ,( malo će prskati), šećer će se stvrdnuti ali treba nastaviti na laganoj vatri mešati da se šećer ponovo rastopi u mleku
- nastaviti kuvati dok se ne počne zgušnjavati i postane kremasto
- (u slučaju da se previše ukuva dodati još malo mleka i još malo kuvati )
- kekse preliti vrućim karamelom ili pomoću čačkalice umakati u karamel
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !