Piletina u mirisnom saftu |
Potrebno je:
- 1 pile narezano na komade + mešano povrće za supu
- 2 veća luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 zelena , 1 crvena paprika
- 1 puna kašičica naribanog svežeg đumbira
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica korijandera u prahu
- 1/2 kašičice čili paprike u prahu
- sol, biber, ulje
- 200 ml jogurta
- 2 sveža paradajza ili pire od kuvanog paradajza
- list peršuna i nekoliko manjih listova špinata ili blitve
- Bujon:
- Piletinu i povrće kuvati u većoj šerpi oko 40 min, skidati penu koja nastaje prilikom kuvanja
- kuvano meso odvojiti a supu procediti, i kada se ohladi skinuti višak masnoće; jedan deo ostaviti za pripremanje safta a od ostataka zakuvati finu supu s domaćim griz knedlama
- luk i papriku sitno iseckati i dinstati na malo ulja
- dodati djumbir, paradajz a na kraju ostale začine (kurkuma, korijander, čili paprika, biber, sol,i pola kašičice šećera)
- jogurt postepeno dodavati i mešati; kuvati još 4-5 minuta
- dodati piletinu u saft , zaliti s malo bujona i nastaviti dinstati 10-15 min
- lepše je da nema previše tekućine tj. da piletina ne ,,pliva,, u saftu
- bujon postepeno po malo dodavati kako bi se dobio više kremast saft
- pred kraj dodati malo natrganih listova špinata ili manjih listova blitve
- kao prilog pripremiti testeninu
Piletina u mirisnom saftu |
Piletina u mirisnom saftu |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !