Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 jaje + 1 žumance
- brašno
- maslac
- svinjska mast
- prezle
- krompir skuvati u vodi, i još vruć oljuštiti i propasirati
- u propasirani krompir dodati vrlo malo soli, jaja, komad maslaca (ili svinjske masti) i brašna koliko je potrebno da se zamesi testo
- zamesiti testo i iseći na manje jufke
- jufke uvaljati u oblik valjka i iseći na komade
- u svaki komad stavljati po jednu šljivu ili samo polovinu i omotati testom (dlanove ruke uvek zasipati brašnom)
- u veću šerpu nasipati vodu i kada voda provri pažljivo spuštati knedle
- knedle su kuvane kada se podignu na površinu
- rešetkastom kašikom vaditi knedle, dobro ih ocediti
- punu kašiku masti zagrejati dodati prezle (koliko mast može upiti) malo propržiti a zatim dodati šećer po želji
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !