Keks sa smokvama
|
Mekani keks sa smokvama |
Potrebno je:
- 300 g oljuštenih smokava
- 1 veća naribana (najsitnije) jabuka
- 100 g margarina ili putra
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 150 g zobenih pahuljica
- 250 g brašna
- pola kašičice kardamoma
- vanil šećer
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- Za punjenje
- pekmez od kajsija ili džem od smokava
Priprema:
- smokve oljušiti i zdrobiti; naribati jabuku i mikserom još malo usitniti
- šećer i margarin penasto umutiti, dodati jaje , voće i sve zajedno još malo mutiti mikserom
- na kraju dodati brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kardamom, vanilu
- malom kašikom vaditi testo i ređati na papir za pečenje
- ostavljati dovoljno razmaka, testo prilikom pečenja se više širi u širinu
- peći 12 minuta u zagrejanoj rerni na 180 ° C
- pečene kekse sastavljati po dva i filovati pekmezom od kajsija
|
Mekani keks sa smokvama |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !