11. lis 2014.

Beli sos od celera i paškanata



Beli sos od celera i paškanata

Potrebno je:

  • 200 g korena celera
  • 100 g paškanata
  • 1  krompir
  • manja glavica crvenog luka i 2 čena belog luka
  • 100 ml  kisele pavlake
  • 2 lista žalfije
  • mešavina začina od povrća, muškatni oraščić, biber
  • 3 kašike ulja ili otopljenog putera 
  • 1,5 dl mleka
Priprema :

  • povrće oljustiti i iseći na manje kocke
  • na malo ulja kratko  propržiti seckani luk i listove žalfije a zatim dodati povrće
  • zajedno dinstati na laganoj vatri i dolevati po malo vode 
  • kuvano povrće procediti ,pasirati ili usitniti štapnim mikserom,  a vodu sačuvati
  • malo putra zagrejati, dodati kašičicu brašna , zaliti vodom u kojoj se kuvalo povrće , dodati još  1,5 dl mleka i ostaviti da provri  a zatim umešati usitnjeno povrće, začine i kiselu pavlaku








Beli sos od celera i paškanata








Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !