Beli sos od celera i paškanata |
Potrebno je:
- 200 g korena celera
- 100 g paškanata
- 1 krompir
- manja glavica crvenog luka i 2 čena belog luka
- 100 ml kisele pavlake
- 2 lista žalfije
- mešavina začina od povrća, muškatni oraščić, biber
- 3 kašike ulja ili otopljenog putera
- 1,5 dl mleka
- povrće oljustiti i iseći na manje kocke
- na malo ulja kratko propržiti seckani luk i listove žalfije a zatim dodati povrće
- zajedno dinstati na laganoj vatri i dolevati po malo vode
- kuvano povrće procediti ,pasirati ili usitniti štapnim mikserom, a vodu sačuvati
- malo putra zagrejati, dodati kašičicu brašna , zaliti vodom u kojoj se kuvalo povrće , dodati još 1,5 dl mleka i ostaviti da provri a zatim umešati usitnjeno povrće, začine i kiselu pavlaku
|
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !