Potrebno je:
- lisnato testo ( 500 g)
- 300 g malih koktel viršli od pilećeg i ćurećeg mesa
- Humus
- 200 g leblebije
- 4-5 čena belog luka
- malo soka od limuna
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- sol
- tahini pasta ili pržen i samleven susam
- sitno sečen sveži peršun
- humus
- leblebije preko noći ostaviti natopljene u vodi ( približno 6 dl vode )
- ujutro ocediti vodu, nasipati drugu vodu, dodati malo sode bikarbone i kuvati oko 40 minuta
- leblebije treba da budu mekane, raskuvane, gotovo da se raspadaju
- oceđene leblebije usitniti u blenderu ili štapnim mikserom
- dodati iseckan beli luk, tahini pastu , limunov sok, sol, peršun, ulje - količinu odrediti po ukusu, ako je pregusto dodati malo vode u kojoj se kuvala leblebija
- Lisnato testo rastanjiti, izrezati trake ( 2 x 30 cm)
- viršle obariti i ohladiti a zatim trakama spiralno zamotati
- premazati umućenim jajetom
- peći u rerni 10-tak minuta na 200¨C , da porumene
- ostatak testa uvitati oko metalnih kalupa za šaum rolne , ispeći i po želji puniti humusom
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !