17. tra 2014.

Pašteta u maramici



Potrebno je :
  • svinjska maramica
  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 300 g pilećih jetrica
  • 1 jaje
  • prezle od hleba
  • manja glavica luka (sitno isečen )
  • nekoliko čena belog luka ili u prhu
  • kašika sitno sečenog lista peršuna
  •  pola kašičice crnog bibera,  malo soli, mešavina začina
  • 100 g dimljene slanine
Priprema :
  • pileću jetricu usitniti i pomešati s mlevenim mesom
  • dodati izrezanu slaninu, luk, začine, jaje i 3-4 kašike prezli
  • sve dobro izmešati , ako je smesa ređa dodati još malo prezli , oblikovati veknu i ostaviti u frižider 1h
  • obložiti veknu svinjskom maramicom, staviti u vatrostalnu posudu, nasipati malo vode i peći u rerni oko 90 min na 180 ¨C stepeni - po potrebi dolevati  još vode i paziti da se lagano peče
  •  pre rezanja dobro ohladiti




Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !