Potrebno je :
- svinjska maramica
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 300 g pilećih jetrica
- 1 jaje
- prezle od hleba
- manja glavica luka (sitno isečen )
- nekoliko čena belog luka ili u prhu
- kašika sitno sečenog lista peršuna
- pola kašičice crnog bibera, malo soli, mešavina začina
- 100 g dimljene slanine
- pileću jetricu usitniti i pomešati s mlevenim mesom
- dodati izrezanu slaninu, luk, začine, jaje i 3-4 kašike prezli
- sve dobro izmešati , ako je smesa ređa dodati još malo prezli , oblikovati veknu i ostaviti u frižider 1h
- obložiti veknu svinjskom maramicom, staviti u vatrostalnu posudu, nasipati malo vode i peći u rerni oko 90 min na 180 ¨C stepeni - po potrebi dolevati još vode i paziti da se lagano peče
- pre rezanja dobro ohladiti
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !