Rolat od šparoga
|
Rolat od šparoga |
Potrebno je :
- 300 g šparoga Sezona je šparoga
- 12 jaja
- 8 kašika brašna
- prašak za pecivo (12g)
- beli luk u prahu
- vlasac
- 500 g svežeg sira ili krem sira
- 200 g tanko rezane praške šunke ili salame po želji
Priprema:
- ovaj rolat je rađen s divljeim šparogama
- odstraniti drvenasti deo stabljike , koristit gornji mekani deo biljke (dok pucka pri lomljenju
- ) , staviti u vodu malo soli, šećera, margarina i kratko prokuvati - 5-6 min
- procediditi, , ostaviti da se ohlade a vodu sačuvati za supu
- odvojiti manji deo za posipanje a ostatak usitniti štapnim mikserom
- 5-6 jaja skuvati , tvrdo
- Biskvit
- 6 jaja umutiti, dodati brašno, malo soli, prašak za pecivo i usitnjene šparoge
- širi lim obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180¸¨C stepeni oko 20 min
- topao biskvit odmah uviti u rolat i ostaviti da se ohladi
- sir kremaso umutiti , dodati sol, beli luk, vlasac ; s dve trećine premazati ohlađeni bisvit, poredati prašku šunku, premazati ostatkom sira i s ostatkom šparoga
- oljuštena cela jaja (krajeve, odrezati da se lepše uklope) poredati na početku biskvita preko sira , saviti pažljivo rolat i ostaviti da se ohladi a zatim rezati i poslužiti
|
Rolat s šparogama
|
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !