Potrebno je:
- 4 jaja
- 20 supenih kašika šećera
- 20 kašika mleka
- 20 kašika ulja
- 20 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 pomorandže
- 2 kesice vanil šećer
- 100 ml vode +100 g šećera - sirup
- čokolada za preliv
- 1 pomorarandžu zamrznuti
- jaja sa šećerom penasto umutiti, dodati mleko, ulje na kraju brašno i prašak za pecivo
- veći lim obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i ispeći biskvit - 20 min. na 180 Ç stepeni
- pečeni biskvit prerezati na dve polovine
- jednu polovinu biskvita rukom usitniti, naribati zamrznutu pomorandžu, dodati vanil šećer, sok od druge pomorandže , sirup od šećera i vode i sve dobro promešati
- ređati ; kora, fil, otopljena čokolada ( 100 g čokolade, nekoliko kašika slatke pavlake zagrejati da se čokolada otopi i preliti kolač)
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !