Potrebno je :
- 1 kg svežeg zelenog kupusa
- 300 g belog mesa (piletina, puretina)
- 500 g celera
- 500 g mrkve
- 500 g luka
- 500 g zelene i crvene sveže paprike
- 500 g gljiva (šampinjoni ili mešavina više vrsta)
- beli luk, curry, đumbir, biber, mešavina začina
- maslinovo ulje
- soja umak
- belo meso izrezati na kockice i marinirati u malo sojinog umaka
- na maslinovom ulju kratko izdinsati luk izrezan na kockice, dodati belo meso i nastaviti dinstati desetak minuta
- dodati sitno isečen kupus, mrkvu,celer, papriku, beli luk i sve dinstati na laganoj temperaturi
- povrće će polako puštati sokove; potrebno je neprestano mešati a vode veoma malo dodavati
- kada povrće i meso omekša dodati izrezane gljive , malo ribanog đumbira, biber, curry, začine
- nastaviti kuvati još 20 min , i dalje stalno mešati jer se kuva u vrlo malo tekućine
- po želji dodati malo sojinog umaka
- poslužiti uz kuvanu rižu
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !