Potrebno je:
- 8-10 zrelih plodova kaki jabuke
- 350 g petit keksa
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g maslaca
- 0.5 l vode (može se raditi i s mlekom)
- 150 g šećera
- malo mleka
- 500 ml slatke pavlake za kolače
- u okrugli kalup (promer 24 cm) ili odgovarajući četvrtasti poredati za podlogu petit keks namečen u malo mleka
- kaki jabuku oljuštiti , narezati i mikserom usitniti a zatim dodati malo vode i prokuvati
- ostatak vode dodati voću i kada provri umešati puding i šećer i kuvati 2-3 min
- u topao pudin dodati maslac i ostatak petit keksa ( kekse rukom izlomiti na sitne komade)
- sve polako izmešati i sipati u kalup preko podloge od keksa
- preko ohlađenog kolača staviti ulupanu pavlaku
Kaki i limun-kolač |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !