5. tra 2014.

Rolat sa šparogama i ajvarom

Rolat sa šparogama i ajvarom



Potrebno je:

  • Biskvit
  • 6 jaja
  • 3 kašike Ajvara
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike mleka
  • 8 kašika oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo sitno sečene slanine i svežeg peršuna
  • Nadev
  • 300 g svežeg kravljeg sira + 100 g  pavlake
  • 200 g šunkarice ili salame po izboru
  • beli luk u prahu
  • sol
  • 150-200 g šparoga
Priprema:
  • odvojiti posebno belanca i umutiti
  • žumanca umutiti s vodom, mlekom, brašnom praškom za pecivo, seckanim peršunom, slaninom i ajvarom
  • dodati belanca i sve zajedno promešati da se  poveže
  • širi lim obložiti papirom za pečenje, sipati smesu za biskvit  i peći u zagrejanoj rerni na 180 ¨C stepeni 15-20 min
  • pečeni biskvit uviti u rolat i ostaviti da se ohladi
  • šparoge očistiti i obariti 5-6 minuta od početka vrenja ; u vodu dodati malo soli, šećera i margarina kako šparoge ne bi bile gorke
  • obarene šparoge ocediti a vodu sačuvati po želji za krem supu ili pirinač
  • sir i pavlaku kremasto umutiti, dodati sol, beli luk i premazati ohlađeni rolat
  • po siru rasporediti šparoge a preko šparoga listove salame
  • uviti rolat i ostaviti nekoliko sati da se ohladi







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...