Kolač za "svaki dan " jednostavan, brzo se pripremi a može se prilagodi sezonskom voću !
Potrebno je :
- Za biskvit :
- 2 jaja
- 80 g šećera
- 6 kašika ulja
- 50 g zobenih pahuljica
- 70 g brašna
- 1 kašika kakaa
- pola kašičice praška za pecivo
- naribana kora od limuna
- Fil :
- 2 pudinga od vanilije (90 g)
- 1 kašika gustina (škrobno brašno )
- 150 g šećera
- 4 dl mleka
- 150 g orasa
- 2 jabuke
- 4 manje kaki jabuke (japanska jabuka)
- 2 kašike punomasne kisele pavlake ili milerama
- posebno umutiti žumanca i šećer, dodati ulje, a zatim umućena belanca, zobene pahuljice, brašno s praškom za pecivo, kakao i koru limuna
- smesu sipati u manji pleh na papir za pečenje
- biskvit peći u zagrejanoj rerni 20 -etak minuta na 180 ¨C stepeni
- Kaki jabuku oljuštiti, dodati oljuštenu i naribanu jabuku pa sve zajedno štapnim mikserom usitniti
- u usitnjene jabuke umešati prašak za puding, dodati kašiku isceđenog soka od limuna i šećer
- u vrelo mleko umešati jabuke s pudingom i kuvati 2-3 min da se zgusne
- kada se fil malo ohladio umešati kiselu pavlaku (ili mileram ) i dodati orase
- Biskvit premazati filom i preliti čokoladom-ganache krema (čokolada za kuvanje i slatka pavlaka za šlag omjer 1:1- natrgati čokoladu i otopiti a zatim preliti pavlakom ali paziti da ne dođe do vrenja)
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !