Potrebno je :
- 4oo g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 2,5 dl mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 dl ulja
- 200 g skute (ricotta ) sira
- susam
- u 1 dl toplog mleka rastopiti kvasac i šećer; ostaviti da zapeni
- nadošli kvasac, ostatak toplog mleka, ulje, 1 kašiku soli staviti u posudu
- dodati prosejano brašno i žumance a belance posebno malo ulupati i ostaviti sa strane
- mesiti testo da bude mako ali ne i lepljivo
- na samom kraju dodati belance i još mesiti, ako je potrebno dodati malo brašna
- testo prekriti i ostaviti na toplo mesto da odmara 30 min
- podeliti testo na polovinu, a svaku polovinu na četiri dela
- prve četiri jufke rastanjiti veličine manjeg tanjura, tri namazati skutom i stavljati jednu preko druge - gornja se ne namaže
- razvući oklagijom krug priblizno promera 30 cm
- krug podeliti na 12 jednakih delova i uvijati kiflice
- to isto ponoviti i sa drugom polovinom testa
- lepše su manje kiflice
- na lim staviti papir za pečenje, poredati kiflice ali ostaviti malo razmaka između kako bi imale prostora da rastu
- ostaviti još 15 min da odmaraju a za to vreme uključiti rernu na 200 ¨C stepeni
- čitavo jaje umutiti, premazati kiflice, posipati prženim susamom
- peći oko 20 min. ; - još tople kiflice poprskati s malo vode i prekriti platnenom salvetom
Kiflice sa skutom |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !