1. pro 2013.

Rolovane šnicle sa bundevom

Rolovane šnicle s bundevom

Potrebno je :
  • 500-700 g  svinjskog mesa ( junetina, ćuretina... )-izrezane veće šnicle
  • 100 g tankih listova dimljene šunke
  • 200 ml kajmaka ili  punomasne kisele pavlake
  • 200 g ribane žute bundeve (tz. turkinje )
  • malo ribanog trapista
  • 2 dl  pire od paradajza
  • 1 glavica luka, struk praziluka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veća jabuka
  • suvi začin od povrća, biber, origano, bosiljak
  • ulje
Priprema :
  • šnicle izlupati tučkom za meso i začiniti 
  • namazati svaku šniclu kajmakom ili pavlakom, 
  • preko kajmaka rasporediti šunku a zatim ribanu bundevu
  • bundevu posipati s malo ribanog sira
  • urolati šnicle i učvrstiti čačkalicama ;  ako su veće,  uvezati ih kuhinjskim kancem 
  • složiti urolane šnicle u vatrostalnu posudu i  premazati s kajmakom
  • pored šnicli staviti  luk  isečen na režnjeve, jabuku oljuštiti i izrezat a zatim  preliti s malo ulja i vode
  • prekriti alu folijom i peći
  • peći približno 1 h i 30 min na 180-200 Cstepeni (zavisi od mesa )
  • u toku pečenja proveravati količinu safta, i prelevati šnicle
  • kada su  šnicle pečene, izvaditi  ih a saft procediti
  • luk i jabuku usitnuti viljuškom
  • Sos:
  • u šerpu staviti dve kašike ulja , dodati punu kašiku brašna i kratko upržiti
  • dodati pire od paradajza, luk , jabuku i saft
  • začiniti s malo bosilka i origanom
                                                                                    Prijatno !









Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !