Rolovane šnicle s bundevom
Potrebno je :
- 500-700 g svinjskog mesa ( junetina, ćuretina... )-izrezane veće šnicle
- 100 g tankih listova dimljene šunke
- 200 ml kajmaka ili punomasne kisele pavlake
- 200 g ribane žute bundeve (tz. turkinje )
- malo ribanog trapista
- 2 dl pire od paradajza
- 1 glavica luka, struk praziluka
- 2-3 čena belog luka
- 1 veća jabuka
- suvi začin od povrća, biber, origano, bosiljak
- ulje
Priprema :
- šnicle izlupati tučkom za meso i začiniti
- namazati svaku šniclu kajmakom ili pavlakom,
- preko kajmaka rasporediti šunku a zatim ribanu bundevu
- bundevu posipati s malo ribanog sira
- urolati šnicle i učvrstiti čačkalicama ; ako su veće, uvezati ih kuhinjskim kancem
- složiti urolane šnicle u vatrostalnu posudu i premazati s kajmakom
- pored šnicli staviti luk isečen na režnjeve, jabuku oljuštiti i izrezat a zatim preliti s malo ulja i vode
- prekriti alu folijom i peći
- peći približno 1 h i 30 min na 180-200 Cstepeni (zavisi od mesa )
- u toku pečenja proveravati količinu safta, i prelevati šnicle
- kada su šnicle pečene, izvaditi ih a saft procediti
- luk i jabuku usitnuti viljuškom
- Sos:
- u šerpu staviti dve kašike ulja , dodati punu kašiku brašna i kratko upržiti
- dodati pire od paradajza, luk , jabuku i saft
- začiniti s malo bosilka i origanom
Prijatno !
|
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !