12. lis 2014.

Piletina u mirisnom saftu

Piletina u mirisnom saftu


Potrebno je:
  • 1 pile narezano na komade  +  mešano povrće za supu
  • 2 veća luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 zelena , 1 crvena paprika
  • 1 puna kašičica  naribanog svežeg đumbira
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 1/2 kašičice čili paprike u prahu
  • sol, biber, ulje
  •  200 ml jogurta 
  • 2 sveža paradajza ili pire od kuvanog paradajza
  • list peršuna i nekoliko manjih listova špinata ili blitve
Priprema:
  • Bujon:
  • Piletinu  i povrće kuvati u većoj šerpi oko 40 min, skidati penu koja nastaje prilikom kuvanja  
  • kuvano meso odvojiti  a supu procediti, i kada se ohladi skinuti višak masnoće;  jedan deo ostaviti za pripremanje safta  a  od ostataka zakuvati  finu supu s domaćim griz knedlama
  • luk i papriku sitno iseckati i dinstati na malo ulja
  • dodati djumbir, paradajz a na kraju ostale začine (kurkuma, korijander, čili paprika, biber, sol,i pola kašičice šećera)
  • jogurt postepeno dodavati i mešati;  kuvati još 4-5 minuta 
  • dodati piletinu u saft , zaliti s malo bujona i nastaviti dinstati 10-15 min
  • lepše je da nema previše tekućine tj. da piletina ne ,,pliva,, u saftu
  •  bujon postepeno po malo dodavati kako bi se dobio više kremast saft
  • pred kraj dodati malo  natrganih listova   špinata ili manjih listova blitve
  • kao prilog pripremiti testeninu


Piletina u mirisnom saftu




Piletina u mirisnom saftu





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...