12. lis 2014.

Keks sa smokvama

Mekani keks sa smokvama
Potrebno je:

  • 300 g oljuštenih smokava
  • 1 veća naribana (najsitnije) jabuka
  • 100 g margarina ili putra
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 250 g brašna
  • pola kašičice kardamoma
  • vanil šećer
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • Za punjenje
  • pekmez od kajsija ili džem od smokava
Priprema:

  • smokve oljušiti i zdrobiti;  naribati jabuku i mikserom još malo usitniti
  • šećer i margarin penasto umutiti, dodati jaje , voće i  sve zajedno još malo mutiti mikserom
  •  na kraju dodati brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kardamom, vanilu
  • malom kašikom vaditi testo i ređati na papir za pečenje
  • ostavljati dovoljno razmaka, testo prilikom pečenja se više širi u širinu
  • peći 12 minuta u zagrejanoj rerni na 180 ° C
  • pečene kekse sastavljati po dva i filovati pekmezom od kajsija 


Mekani keks sa smokvama


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...