Potrebno je:
- 1/2 l mleka
- 240 g griza
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo (11g)
- šećer
- malo soli
- vanilija šećer
- prezle (krušne mrvice)
- cimet
- šljive
- biljno ulje
- u pola litre mleka dodati prstohvat soli, kašičicu šećera, kesicu vanil šećera i skuhati griz
- tvrdo kuhani griz ostaviti da se ohladi
- u polu ohlađeni griz dodati 1 jaje, brašno i prašak za pecivo , umestit testo i formirati valjak (brašno dodavati postepeno koliko je potrebno)
- valjak od testa izrezati jednake širine , formirati knedle (10-15 komada ili više zavisi od veličine šljiva)
- knedle stavljati u kipuću vodu s malo ulja i soli
- knedle su kuhane kada isplivaju na površinu
- prezle propržiti na malo ulja, dodati kašiku šećera, vanilu i malo cimeta
- kuhane knedle izvaditi na rešetku a zatim uvaljati na prezle