2. pro 2014.

Posne empanade punjene humusom


Posne empanade punjene humusom

 Potrebno je:

  • Za testo:
  • 150 g  glatkog brašna
  • 50 g  oštrog brašna
  • 50 g  kukuruznog brašna
  • 1 mala kašika soli
  • 1 mala kašika origana
  • 1/2 male kašike mlevene čili paprike
  • 50 ml ulja
  • 200 ml mlake vode
  • 3 kašike kuvanog pirea od paradajza
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • 1 mala kašika sode bikarbone
  • začini : 1/2 kašičice kurkume, biber, mleveni komorač
  • Nadev:
  • kuvana leblebija , 450 g
  • beli luk
  • maslinovo ulje
  • mleveni susam
  • so
  • beli biber
Priprema:

  • Pomesati sve tri vrste brašna, dodati začine, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, ulje, pire od paradajza i vodu. Umesiti fino glatko testo, ako je potrebno dodati jos malo brašna. Testo zaviti u foliju i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 1h 
  • Napraviti nadev od leblebije. Ja sam koristila kuvanu leblebiju iz konzerve. Ocediti 2/3  tekućine, usitniti štapnim mikserom, dodati 2 kašičice mlevenog i prženog susama, kašiku maslinovog ulja, sol, beli luk sitno isečen ili u prahu. Ako volite dodajte i malo čili paprike.
  • Radnu površinu posipati brašnom i valjkom razviti testo debljine 3-5 mm
  • okruglim kalupom (6 cm)  vaditi krugove i na svaki krug staviti kašičicu nadeva
  • svaki krug rukom još mala proširiti, presaviti , rubove pritisnuti prstima a zatim učvrstiti viljuškom
  • Empanade ređati na lim i papir za pečenje;  premazati uljem i posipati susamom ili kimom
  • peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 190 °C
  • Od ove količine testa dobit će te 30 punjenih "jastučića"


Posne empanade punjene humusom




Punjene empanade

Punjeni jastučići




Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !