Posne empanade punjene humusom |
- Za testo:
- 150 g glatkog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 50 g kukuruznog brašna
- 1 mala kašika soli
- 1 mala kašika origana
- 1/2 male kašike mlevene čili paprike
- 50 ml ulja
- 200 ml mlake vode
- 3 kašike kuvanog pirea od paradajza
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 mala kašika sode bikarbone
- začini : 1/2 kašičice kurkume, biber, mleveni komorač
- Nadev:
- kuvana leblebija , 450 g
- beli luk
- maslinovo ulje
- mleveni susam
- so
- beli biber
- Pomesati sve tri vrste brašna, dodati začine, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, ulje, pire od paradajza i vodu. Umesiti fino glatko testo, ako je potrebno dodati jos malo brašna. Testo zaviti u foliju i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 1h
- Napraviti nadev od leblebije. Ja sam koristila kuvanu leblebiju iz konzerve. Ocediti 2/3 tekućine, usitniti štapnim mikserom, dodati 2 kašičice mlevenog i prženog susama, kašiku maslinovog ulja, sol, beli luk sitno isečen ili u prahu. Ako volite dodajte i malo čili paprike.
- Radnu površinu posipati brašnom i valjkom razviti testo debljine 3-5 mm
- okruglim kalupom (6 cm) vaditi krugove i na svaki krug staviti kašičicu nadeva
- svaki krug rukom još mala proširiti, presaviti , rubove pritisnuti prstima a zatim učvrstiti viljuškom
- Empanade ređati na lim i papir za pečenje; premazati uljem i posipati susamom ili kimom
- peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 190 °C
- Od ove količine testa dobit će te 30 punjenih "jastučića"
Posne empanade punjene humusom |
Punjene empanade |
Punjeni jastučići |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !