Piletina i krompir u finom umaku |
Potrebno je:
- pileće meso ( batak, belo meso, krilca)
- 400 g pasiranog pirea paradajza
- 5-6 krompira
- 180 ml jogurta
- nekoliko čena belog luka, crveni luk
- nekoliko listova žalfije, bosiljka, lovora, origano, so,biber, kašičica šećera, kašičica gustina
- ulje
- piletinu posoliti i kratko propržiti s obe strane na malo ulja
- krompir oljuštiti i izrezati na tanke kriške
- u ulje u kome se przilo meso, naseći sitno oba luka, dodati listove žalfije i krato prziti
- na kraju u luk dodati pire od paradajza, list lovora, bosiljka, origano, biber, šećer i još začina po izboru
- umak prokuvati , skloniti sa vatre i umesati jogurt
- u odgovarajuću posudu poređati meso i krompir, preliti umakom tako da krompir bude prekriven; ako je potrebno dodati malo vode
- prekriti alu folijom i staviti peći u toplu rernu na 180-200 °C - oko 45 min
- proveriti da li je krompir mekan; pred kraj po želji umešati kašičicu gustina
Piletina i krompir u finom umaku |
Piletina i krompir u finom umaku |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !