POTREBNO JE :
- 1/2 kg testa
- 3 mrkve
- 1 celer
- peršin, paškanat, keleraba
- 2 krompira
- glavica crvenog luka, malo belog luka
- kuvani paradajz
- listići topljenog sira
Bešamel umak (na putru upržiti 2 kašike brašna ,zaliti s 2 dcl mleka i skuvati. Začiniti biberom soli, muškatnim orašćićem)
NAČIN PRIPREME :
- Skuvati testo u slanoj vodi. Kada je kuvano procediti i isprati hladnom vodom.
- Na malo ulja dinstati luk i sito naseckano ili naribano povrće. Kada je povrće mekano dodati kuvani paradajz i začiniti po želji.
- Vatrostalnu posudu namazati uljem i redati ; na dno malo bešamel umaka ,zatim red testa, red povrća, pa opet malo bešamela i prekriti listićima sira. To ponoviti još jednom ,a na kraju premazati pavlakom i poredati zadnji red listića sira.
- Staviti 20 min. u rernu na 180 C stepeni.
NAPOMENE : Umesto listića sira može se koristi neki drugi tvrdi sir
Posna varijanta ; bešamel umak sa sojinim mlekom , posni sir
Vreme pripreme ovog jela je 1 h
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !