POTREBNO JE :
ZA TORTELINE :
- 3 jaja
- 300 gr. brašna
- 200 gr. pileće jetrice
- 200 gr pilećeg belog mesa
- 1 veća mrkva
- polovina manjeg celera
- crveni i beli luk
- malo ribanog sira, parmezan
- začini po izboru ili kombinacija mediteranskih začina i so
- približno 1/2 l kuvanog paradajza
- 2 mrkve
- koren celera i peršuna
- glavica crvenog luka i nekoliko čena belog luka
- malo mleka
- so, biber, bosiljak, origano, malo šećera
- 200 gr. sira mozzarella
NAČIN PRIPREME .
- Umesiti testo od jaja i brašna. Rastanjiti na mašini za testo, rezati kocke (7x7 cm) ili krugove.U sredinu staviti nadev , preklopiti i saviti torteline u obliku prstena.
- NADEV :
- Sitno naseći pileću jetricu i belo meso. Mrkvu i celer očistiti i naseći na kockice.
- Sitno narezati crveni luk i malo pržiti na uljiu. Dodati meso , povrće , beli luk i sve kuvati 15 min. uz dodavanje vode i začina. Na kraju pustiti da sva voda ispari i meso ostane što više suvo.Dodati nekoliko kašikica naribanog sira parmezana.
- Ostaviti da se ohladi.
- SOS :
- Izrezati na sitno luk, povrće i sve staviti na malo ulja i kuvati. Posle 15min usitniti štapnim mikserom i dodati pasirani paradajz, začine i još malo kuvati. U sos na kraju dodati malo mleka.
- Nadevene torteline kuvati 15 min u slanoj i pouljenoj vodi. Ocediti i isprati hladnom vodom !
- Vatrostalnu posudu namazati uljem, staviti malo sosa, zatim torteline i ostatak sosa.
- Sir mozzarellu narezati i rasporediti preko tortelina
- Sve zapeći u rerni 15 min na 200 C stepeni ( da se mozzarella otopi )
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !