POTREBNO JE :
- 300 gr. brašna
- 120 gr šećera
- 3 kašike. meda
- 5 kašika mleka
- 1 kašikica sode bikarbone
- 100 gr.svinjske masti
- 1 žumanjak
- FIL :
- 1/2 l mleka
- 200 gr šećera
- 250 gr. margarina
- 2 kesice vanil šećera
- 2 kašike kakao
- 5 kašika brašna
- 100 gr. čokolade, 100ml slatke pavlake
- Prvo umesiti brašno i mast. Dodati ostale sastojke i mleko (može i više-koliko je potrebno).Testo dobro umesiti i ostaviti 10 min da odmori
- Ispeći 3 kore veličine tepsije (40x 26)
- Postupak-testo ravnomerno podeliti na tri dela.Oklagijom rastanjiti na oko 0,5 cm debljine i pažljivo preneti na papir za pečenje .Peći 10 min na temperaturi 180 C stepeni. Paziti da ne potamni !
- FIL :
- Posebno umutiti brašno s malo mleka, da bude glatko. Dodati polovinu šećera, vanilu, kakao. Mleko s drugom polovinom šećera staviti da prokuva.U vrelo mleko umešati brašno i još malo kuvati da bude gusto, izraditi mikserom da ne ostanu grudvice.
- Penasto izraditi margarin i dodati u ohlađeni fil
- Nafilovati kore a gornju preliti čokoladom
- Preliv : otopiti čokoladu s pavlakom polako zagrevajući
- Drugi način : 3 kašike kakao, 3 kašike šećera, 3 rebra čokolade , malo margarina zakuvati u vodi. Dodati vode koliko je potrebno da sve sastojke prekrije-ukuvati do željene gustine da preliv ne bude redak.
Napomene :
Vreme potrebno za napraviti je 1h
Medenu pitu je bolje napraviti dan ili više dana ranije da kore dobro omekšaju.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !