Potrebno je :
1 glavica kelja ( približno 1 kg.)
1 glavica crvenog luka i 3 čena belog luka
4 krompira (srednje veličine )
150 gr. pirinča
150 gr. mlevenog mesa
2 dcl kisele pavlake i 1 dcl mleka
3 jajeta
mešavina začina, biber, cyrry
Način pripreme :
Kelj iseckati na sitno, krompir oguliti , narezati na kockice i sve zajedno staviti da kuva u slanoj vodi. Pirinač oprati i skuvati. Meso propržiti na crvenom luku, pri kraju dodati beli luk i začine po želji.
Skuvani kelj i krompir procediti i pomešati s oceđenim , opranim pirinčom, dodati još malo začina, bibera i cyrri
Vatrostalnu posudu malo pouljiti ,sipati polovinu mešavine kelja, zatim mleveno meso pa drugu polovinu kelja. Ovako pripremljenu musaku zaliti umućenim jajima, pavlakom, mlekom i listićima margarina.
Rernu zagrejati na 200 C stepeni -peći musaku 20 min.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !